Ilonka blogt
Je leest nu

Cats Nieuwe Luxor Rotterdam

0
Programmaboekje Cats
Avondje uit

Cats Nieuwe Luxor Rotterdam

Wauw, wat een fantastische avond hebben wij gehad.

Het begon allemaal een aantal maanden geleden dat mijn schoonzus vertelde dat ze met haar dochter en schoondochter naar Cats was geweest. Zij waren allemaal zo enthousiast dat ik tegen Peter zei dat ik daar ook wel naar toe zou willen.

Meteen de volgende dag gekeken of er nog kaartjes waren. En gelukkig die waren er nog.

2 kaartjes voor 5 april 2019 20:00. Prijs € 69,95. Stalles links – Rij 23 – Stoel 14 en 15.

Kaartjes zijn vrij duur en wij hadden nog geeneens de duurste plaatsen. Wij zaten op de laatste rij aan het gangpad. Prima plaatsen aangezien Peter nogal lang is en hij dan zijn benen kan uitstrekken.

Vrijdagavond 5 april

Voordat we naar de voorstelling gaan, gaan we altijd eerst nog even ergens wat eten. Dit keer zijn we naar de Foodhallen gegaan. De Foodhallen zitten vlakbij het Nieuwe Luxor. Hier vind je verschillende eettentjes. Wij hebben gekozen voor La Pizza. (Lees mijn over La Pizza hier).

Rond half 8 kwamen we aan in het Nieuwe Luxor. Nog even gewacht in de Foyer. (mensen kijken is altijd leuk 🙂 ).

Een programmaboekje gekocht en toen naar binnen.

Programmaboekje Cats
Programmaboekje Cats

Om 8 uur begon de voorstelling.

Wat een spektakel. De katten gebruiken de zaal ook als hun podium. Achter en naast ons vlogen de katten voorbij.

Het Verhaal

De voorstelling speelt zich af op een speciale avond waarop de Jelicle katten 1 kat kiezen die een nieuw leven mag beginnen.

Op deze avond zal 1 van de feestvierende katten door Old Deuteronomy worden gekozen om opnieuw te worden geboren.

Als publiek maak je kennis met Victoria, een jong wit katje, Munkustrrap, de grote grijze kater en Jennyanydots, een kat die heel de dag dutjes doet. De macho kat is Rum Tug Tugger, hij staat graag in de belangstelling.

Rum Tum Tugger

Dan ontmoeten we Grizabella, de “glamour” kat. Die juiste deze avond naar huis terugkeert.

Grizabella de glamour kat

Bustopher Jones een zwaarlijvige, deftige kat die pubs en clubs bezoekt en zich verheven voelt boven de gewone katten

Dan klinken er sirenes en zijn er zwaailichten van politie auto’s: Macavity, de schurkachtige kat heeft weer een van zijn streken en de katten vliegen alle kanten op.

Mungojerrie en Rumpelteazer betreden het podium. Het is een tweeling die zoveel op elkaar lijkt dat hun baasje niet weet wie welk kattenkwaad uit haalt.

Mungojerrie en Rumpelteazer

Wanneer Old Deuteronomy arriveert, voeren de katten een mooi toneelstuk voor hem op.

Old Deuteronomy

Grizabella wil graag weer bij haar kattenfamilie zijn en zingt haar lied Memory. Tot haar grote verdriet willen ze echter niets van haar weten.

Pauze

In de pauze is het mogelijk om met Old Deuteronomy op de foto te gaan. Hij ziet midden op het podium en je mag bij hem komen zitten. In de foyer staat een drankje voor ons klaar. Na ongeveer een kwartier gaat de musical weer verder.

Na de pauze

De katten halen herinneringen op en Gus, de oude theaterkat stelt zich voor, gevolgd door Skimbleshanks, de spoorwegkat.

Skimbleshanks the Railway Cat

Ineens is daar een bliksemschicht en 2 helpers van Macavity ontvoeren Old Deuteronomy. Huiverend van angst zingen Demeter en Bombalurina een lied over de reputatie van de schurk.

Macavity keert terug, maar dan vermomd als Old Deuteronomy. Als de katten dat ontdekken ontstaat er een gevecht . Plotseling wordt alles donker en vraagt Rum Rum Tugger aan Mr. Mistoffelees, de toverkat om hen te helpen.

Dat gebeurt en Old Deuteronomy wordt bevrijd en Macavity verjaagd.

Mr. Mistoffelees

Dan wordt het tijd om de kat te kiezen die naar de kastenhemel mag gaan om een nieuw leven te beginnen. Grizabella haalt nog 1 keer haar herinneringen aan vroeger op en de katten accepteren haar weer.

Grizabella – Memory

Daarna kiest Old Deuteronomy uitgerekend haar om een nieuw leven te beginnen.

Het bal is ten einde, maar niet voordat Old Deuteronomy het publiek heeft gezegd dat ze de katten met respect moeten behandelen. Katten zijn tenslotte net mensen!

The End

Credits

(1) Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *